Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για 10 περιοχές από Χαρδαλιά για αύξηση των κρουσμάτων (Video)

Ηλικίας 20 -36 ετών πλέον πολλά από τα κρούσματα

15 Μαΐου 2021 13:52
Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για 10 περιοχές από Χαρδαλιά για αύξηση των κρουσμάτων (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Καμπανάκι» κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε συγκεκριμένες περιοχές από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τη στιγμή που σήμερα είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο απελευθέρωσης από το συνεχόμενο κατά 188 ημέρες lockdown!

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση συγκεκριμένα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας, της Ορεστιάδας, της Σκιάθου, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Ικαρίας, της Πάτμου, της Νάξου, της Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων, καλώντας τους «να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα».

Όπως υπενθύμισε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Παξοί και η Κάλυμνος βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο». Ο υφυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς όπως ανέφερε, «μπορεί σταδιακά να κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα, δεν θα πρέπει όμως να σταματήσουμε να είμαστε πολύ επιμελείς και να τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα».

«Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και κάθε απροσεξία μας δρα προς όφελός του, όπως καλά πλέον γνωρίζουμε. Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης, τα όποια μας προβληματίζουν ιδιαίτερα», επισήμανε.

Κορωνοϊός - Νεαρής ηλικίας πολλά κρούσματα

Πολλά από τα κρούσματα πάντως είναι νεαρής ηλικίας, από 20 - 36 ετών, γι‘ αυτό και δεν υπήρξε επιβάρυνση του συστήματος υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές, αφού δε χρειάστηκαν νοσηλεία. Τα κρούσματα αυτά σχετίζονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share