Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Παιδικοί Σταθμοί: Ανοίγουν τη Δευτέρα (17/5) - Τι θα ισχύει με τα self tests

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

15 Μαΐου 2021 13:44
Παιδικοί Σταθμοί: Ανοίγουν τη Δευτέρα (17/5) - Τι θα ισχύει με τα self tests
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς τη Δευτέρα (17/5) αναμένεται ν' ανοίξουν τις πόρτες τους. Ενώ, αρχικά ήταν να γίνει προς τις 24 Μαΐου.

Μάλιστα, το άνοιγμά τους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του κύκλου της σταδιακής επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων μετά τα αυστηρά μέτρα του lockdown του προηγούμενου διαστήματος.

Τι θα γίνει με τα self tests

Σε αντίθεση με τους μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων, οι οποίοι από τη Δευτέρα (17/5) θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα -αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Ωστόσο, για τους εργαζόμενους το self test θα συνεχίζεται να διενεργείται εντός 24 ωρών, πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα κάθε Δευτέρα πρωί.

Επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές: Δια ζώσης οι εξετάσεις στα ΑΕΙ με self test

Με ένα self test την εβδομάδα θα πηγαίνουν πλέον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ θα γίνουν με την προηγούμενη διενέργεια self test φοιτητών και καθηγητών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στα ΑΕΙ οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου θα γίνονται είτε εξ’ αποστάσεως είτε διά ζώσης ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Δια ζώσης οι εξετάσεις στα ΑΕΙ με self test

Γίνεται επίσης επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με ένα self test την εβδομάδα από την Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στα σχολεία όλης της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στο Athensmagazine.gr:

Επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές

Επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share