Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σπαραγμός στο Αγρίνιο: Πατέρας τριών παιδιών ο οδηγός που έχασε τη ζωή του

Ήταν από την Αθήνα ο 33χρονος

14 Μαΐου 2021 21:20
Σπαραγμός στο Αγρίνιο: Πατέρας τριών παιδιών ο οδηγός που έχασε τη ζωή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπαραγμό έχει φέρει στο Αγρίνιο η είδηση του θανάτου του 33χρονου οδηγού σε αγώνες Dragster, μαζί με τις λεπτομέρειες γύρω από την προσωπική του ζωή.

Αγρίνιο: Αυτός είναι ο 33χρονος νεκρός οδηγός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν, πρόκειται για τον Γ.Φ. από την Αθήνα, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Tο αυτοκίνητο που οδηγούσε (Nissan GTR), «δίπλωσε» στα 180 περίπου μέτρα του αεροδιαδρόμου και εξετράπη της πορείας του, χάνοντας την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς.

Το όχημα βγήκε από το δρόμο και άρχισε να αναποδογυρίζει για περίπου 30 μέτρα σε παρακείμενο χωράφι, αφήνοντας πίσω του… αρκετά κομμάτια. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο άτυχος άνδρας διαμελίστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και όχημα της πυροσβεστικής. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το δυστύχημα και τι το προκάλεσε. Οι υπόλοιποι αγώνες ακυρώθηκαν.

Νεκρός ο Χέλμουτ Γιαν

Ο Γερμανοαμερικανός αρχιτέκτονας Χέλμουτ Γιαν, γνωστός κυρίως για μεταμοντέρνα δημιουργήματά του, κτίρια από χάλυβα και γυαλί, σκοτώθηκε προχθές Σάββατο σε ηλικία 81 ετών στην πολιτεία Ιλινόι, σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη, καθώς επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χέλμουτ Γιαν έχασε τη ζωή του το Σάββατο το απόγευμα στο Κάμπτον Χιλς, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο, αφού «παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα Stop» σε διασταύρωση, εξήγησε η αστυνομία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο συγκρούστηκε διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Νεκρός ο Χέλμουτ Γιαν

Λίγα λόγια για τον Χέλμουτ Γιαν

Αφού πήρε το πτυχίο του στο Μόναχο το 1965, ο Χέλμουτ Γιαν εγκαταστάθηκε στο Σικάγο για να σπουδάσει στο Illinois Institute of Technology, σχολή με την οποία συνέδεσε το όνομά του ο μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λούντβιχ Μις φαν ντερ Ρόε, ο οποίος άσκησε μεγάλη επιρροή στον τομέα του.

Απέκτησε όνομα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, αναλαμβάνοντας διάφορα έργα στο Σικάγο, όπως το Thompson Center ή ο τερματικός σταθμός της United Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ. Συμμετείχε επίσης στο σχέδιο της έδρας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) στην Ουάσινγκτον, ενώ αργότερα ανέλαβε μεγάλα έργα στη Γερμανία, όπως το Airport Center του Μονάχου ή το σύμπλεγμα κτιρίων Sony Center στο Βερολίνο.

«Ο Χέλμουτ Γιαν ήταν ένας από τους πιο εφευρετικούς αρχιτέκτονες του Σικάγου, ο αντίκτυπος του οποίου στην πόλη (...) δεν θα ξεχαστεί ποτέ», σημείωσε μέσω Twitter η δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, η Λόρι Λάιτφουτ. «Το αρχιτεκτονικό του σημάδι θα παραμείνει αισθητό και ορατό σε όλη την υφήλιο για γενιές», πρόσθεσε η ίδια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share