Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Χαλάει» ο καιρός με αρκετές βροχές και κεραυνούς από τη νύχτα! (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

14 Μαΐου 2021 13:09
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Χαλάει» ο καιρός με αρκετές βροχές και κεραυνούς από τη νύχτα! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Μεταβάλλεται προς το χειρότερο ο καιρός από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, φέρνοντας τοπικές βροχές και χαλαζοπτώσεις, όπως εκτίμησε ο γνωστός μετεωρολόγος. Για τοπικές χαλαζοπτώσεις σ' αυτές τις περιοχές προειδοποιεί και η ΕΜΥ.

Τα πρώτα ταξίδια εκτός νομού ετοιμάζονται να κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο δεκάδες πολίτες μετά την άρση του περιορισμού μετακίνησης. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες και ιδίως όσοι θα επιλέξουν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό ο οποίος θα παρουσιάσει μεταβολή ήδη από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτή η μεταβολή θα συμβεί «καθώς νεφικά συστήματα από την περιοχή της Ιταλίας και της κεντρικής Ευρώπης μετατοπίζονται προς τη χώρα μας και ένα εξ αυτών θα “ξεγλιστρήσει” προς τα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά δίνοντας αξιόλογες βροχές».

Έτσι λοιπόν χρειάζεται προσοχή σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, δυτική Στερεά και δυτική Θεσσαλία όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζητάει μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή κατά τις θερμές ώρες της ημέρας καθώς «τότε λόγω της θερμοκρασιακής διαφοράς της επιφάνειας του εδάφους και των κατώτερων τμημάτων της ατμόσφαιρας ευνοούνται τα έντονα φαινόμενα». «Χρειάζεται προσοχή και στους κεραυνούς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/5)

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα 14/5! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open. Παράλληλα, ελευθερία έχουμε σήμερα μετά από 188 ημέρες! Από σήμερα 14 Μαϊου θα μπορούμε να ταξιδεύουμε ελεύθερα με αεροπλάνα, πλοία και ΙΧ σε όλη τη χώρα.

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στο Athensmagazine.gr:

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share