Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Τσίπρας και Μενεγάκη έχουν τους ταύρους του Γεωργίου στα γραφεία τους

Έχουν κοινό γούστο!

14 Μαΐου 2021 11:48
Τσίπρας και Μενεγάκη έχουν τους ταύρους του Γεωργίου στα γραφεία τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο live που έκανε η Ελένη Μενεγάκη είχε μία αποκάλυψη για τους πολύ παρατηρητικούς που την συνδέει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα μπορούσαν να έχουν κάτι κοινό η Ελένη Μενεγάκη και ο Αλέξης Τσίπρας; Όχι, ούτε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει πρωινή εκπομπή, ούτε η γνωστή παρουσιάστρια θα βάλει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές.

Απλά μετά το τελευταίο της live, αποκαλύφθηκε οτι και οι δυο προτιμούν τους πίνακες του ίδιου καλλιτέχνη και μάλιστα από την ίδια σειρά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χθες λοιπόν η Ελένη Μενεγάκη μίλησε ζωντανά στο Instagram με την συγγραφέα Λένα Μαντά για το τελευταίο της βιβλίο, με το πλάνο να είναι από το γραφείο της.

View this post on Instagram

A post shared by @elenimenegaki

Πίσω της ήταν ένας πίνακας που όσοι παρακολουθούν τα social media του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένα κάτι θα τους θύμισε. Και δικαιολογημένα, καθώς είναι από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Τόσο η γνωστή παρουσιάστρια λοιπόν, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στα γραφεία τους έναν πίνακα του Κωστή Γεωργίου από την σειρά Torros, στην οποία όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς έχουν ως κεντρικό θέμα τους ταύρους.

Φυσικά δεν είναι ίδιοι, αλλά όπως μπορείτε να δείτε έχουν πολλές ομοιότητες.

Made in Greece:Τα απίστευτα έργα του μοναδικού καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου κοσμούν την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες εικαστικούς.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία και γκαλερί του κόσμου και περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Τσίπρας και Μενεγάκη έχουν τους ταύρους του Γεωργίου στα γραφεία τους

Στα έργα του κυριαρχούν οι έντονοι χρωματισμοί, κυρίως σε μπλε και κόκκινο, φιγούρες άλλοτε οικείες στο μάτι και άλλοτε σουρεαλιστικές.

Πλοία, νεκρές φύσεις, φρούτα, κολυμβητές και θάλασσες κυριαρχούν στους πίνακές του.

Δημιουργεί επίσης υπερμεγέθη γλυπτά, άλλα μικρότερων άλλα μεγαλύτερων διαστάσεων, τα οποία μας προσκαλούν στο εικαστικό σύμπαν του Κωστή Γεωργίου, μας δείχνουν τα αποτελέσματα της έντονης και εκρηκτικής του έμπνευσης.

Τσίπρας και Μενεγάκη έχουν τους ταύρους του Γεωργίου στα γραφεία τους

Πολλά από τα έργα του κοσμούν δημίοσιους χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα βλέπουμε στην κεντρική πλατεία της Βούλα, στην Βουλιαγμένη, σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα αλλά και σε νοσοκομείο στις Βρυξέλλες.

Τσίπρας και Μενεγάκη έχουν τους ταύρους του Γεωργίου στα γραφεία τους

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Κωστή Γεωργίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share