Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλώρη για τα νησιά! Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με τις βεβαιώσεις ανά χείρας οι ταξιδιώτες (Video)

Στο 85% η πληρότητα στα πλοία από σήμερα - Πώς ταξιδεύουμε

14 Μαΐου 2021 08:12
Πλώρη για τα νησιά! Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με τις βεβαιώσεις ανά χείρας οι ταξιδιώτες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση μέτρων: Τέλος οι περιορισμοί του lockdown από τις 5 π.μ. Έτσι από σήμερα απελευθερώνονται και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, με τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν και να κινηθούν όπου θέλουν στην Επικράτεια, με τον καιρό μάλιστα να είναι και σύμμαχός τους ακόμα και το Σαββατοκύριακο πλην ορισμένων εξαιρέσεων!

Ειδικότερα για τα νησιά, ωστόσο, χρειάζεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι επιβάτες των πλοίων θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο. Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, ενώ οι ταξιδιώτες με τις βεβαιώσεις και τα απαιτούμενα έγγραφα ανά χείρας περνούν από έλεγχο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το MEGA.

Επιθεώρηση από τον Πλακιωτάκη

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και προχώρησε σε επιθεώρηση πλοίου καθώς αίρονται οι περιορισμοί για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό "είναι κάτι πολύ σημαντικό".

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Συμπλήρωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share