Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Ακάρ - «Αν κοιτάξετε το χάρτη από το 1821 θα δείτε ποια είναι επεκτατική χώρα»

Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατικές βλέψεις και προβοκάτσια

13 Μαΐου 2021 17:48
Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Ακάρ - «Αν κοιτάξετε το χάρτη από το 1821 θα δείτε ποια είναι επεκτατική χώρα»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Νέο προκλητικό μήνυμα με παραλήπτη την Ελλάδα προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Παράλληλα, σε ένα παραλήρημα είχε προβεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση, κατηγόρησε αυτή τη φορά τη χώρα μας για επεκτατικές βλέψεις και προβοκάτσια, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική γλώσσα.

«Όσοι λένε ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020. Ποιος είναι επεκτατικός;» τόνισε, μάλιστα, στη συνέχεια.

Έπειτα, ο Τούρκος υπουργός υποστηρίζοντας ότι δηλώσεις που είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και είναι και ενάντια στην αλήθεια, «είναι προβοκάτσια», «κάλεσε» τους «Έλληνες γείτονές μας» να απαλλαγούν από αυτή την έντονη και κλιμακούμενη γλώσσα, όπως μεταδίδει η «Hurriyet».

Μάλιστα, ο Ακάρ επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν παραβίασε ποτέ τα δικαιώματά της στην Κύπρο, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο και δήλωσε πως η Τουρκία θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να προστατεύσει «τα αδέρφια της σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Κύπρο».

Αφού χαρακτήρισε αυτό που έκαναν οι Έλληνες αξιωματούχοι (σ.σ. εννοώντας τις δηλώσεις ότι η Τουρκία παραβιάζει δικαιώματα) «απαράδεκτο», τόνισε ότι «παρ' όλα αυτά έχουνε φτάσει σήμερα μέχρι εδώ, διατηρώντας τη δική μας πολιτική, χωρίς να συμπεριφερόμαστε με επιμονή και πείσμα».

Νέα πρόκληση Ακάρ

«Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες για στρατιωτικά θέματα θα ξεκινήσουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

Ο Ακάρ μίλησε επίσης για τις προσπάθειες κάλυψης των αναγκών του περιφερειακού συστήματος αεροπορικής άμυνας από την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι: «Η Ρωσία ανταποκρίθηκε θετικά στα κριτήρια που καθορίσαμε, ενώ Αμερικανοί και Γάλλοι όχι».

«Όσα έγιναν, έγιναν ώστε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και το έθνος μας από εναέρια και πυραυλικά συστήματα. Θα έπρεπε να είναι κατανοητό» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share