Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εστίαση: Νέο ωράριο στην εστίαση από την Παρασκευή 14 Μαΐου

Μέχρι πότε θα τρώμε και θα πίνουμε χωρίς μουσική

13 Μαΐου 2021 12:18
estiasi-neo-wrario-apo-tis-14-maiou
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της εστίασης η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει νέες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας.

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου, όταν και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μετατεθεί για τις 00:30, αντί για τις 23:00 λοιπόν, τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να παρατείνουν την λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια και τα καφέ που λειτουργούν με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους θα κλείνουν πλέον στις 00:15, αντί για τις 22:45. Από εκεί και πέρα τα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσουν να μην έχουν μουσική για όλο τον Μάιο και το συγκεκριμένο μέτρο θα επαναξιολογηθεί.

Θυμίζουμε ότι η απαγόρευση μουσικής έχει επιβληθεί προκειμένου να μην υψώνεται ο τόνος της φωνής που έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν περισσότερα σταγονίδια. Παράλληλα, διαβάστε γιατί υπάρχει αυτή η απαγόρευση όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πώς αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση

Τί θα γίνει με γάμους και βαφτίσεις

Αναφερόμενος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ειδικά στα καταστήματα εστίασης που έχουν ανεβάσει ρολά ήδη, από τις 3 Μαϊου, μετά από έξι μήνες λουκέτου λόγω πανδημίας, είπε ότι αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά χωρίς ζωντανή μουσική καθ΄όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Όπως επίσης ανακοίνωσε, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σκέρτσος, τόνισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Ειδικούς προχώρησε στη χαλάρωση των μέτρων και την επαναλειτουργία εκπαίδευσης και λιανεμπορίου και στη συνέχεια της εστίασης.

«Τα αποτελέσματα φαίνονται ξεκάθαρα και τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς παρατηρείται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και άμβλυνση του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία κάθε εβδομάδα υποδέχονται λιγότερους ασθενείς με Covid και το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων έχει ισορροπήσει. Παρά την αυξημένη κινητικότητα πετυχαμε τον στόχο μας με τις κατάλληλες βαλβίδες συμμόρφωσης», επισήμανε.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος

Άνοιγμα γυμναστηρίων - Η πρόταση της κυβέρνησης - Τί λένε οι ειδικοί

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ν' ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 24 Μαΐου, αλλά οι λοιμωξιολόγοι είναι ακόμα διστακτικοί. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση, αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα, όπου θα εξετάσουν εάν είναι εφικτό ν' ανοίξουν ή όχι αυτή τη χρονική περίοδο.

Σημειώνεται πως στα γυμναστήρια απασχολούν σχεδόν 42.000 άτομα προσωπικό (γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό). Οι ειδικοί πάντως έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, καθώς η άσκηση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των αθλούμενων, ενώ θεωρείται μη εφικτή η έντονη άσκηση με μάσκα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ν' ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 24 Μαΐου

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Δεν θα ανοίξουμε μόνο για εμβολιασμένους»

Να μην εφαρμοστεί για τα γυμναστήρια ο περιορισμός εισόδου μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ζητούν οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων. Μάλιστα, από αυτά τα σενάρια δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, όπως το αν θα ισχύει για όσους έχουν λάβει τη μία ή και τις δύο δόσεις, αν θα ανοίξει και πότε η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα πως «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν, ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share