Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέτσας για εργασιακό: «Με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζομένου είναι μεγαλύτερη»

Τι θα γίνει με τις απολύσεις

13 Μαΐου 2021 09:48
Πέτσας για εργασιακό: «Με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζομένου είναι μεγαλύτερη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αλλαγές στον εργασιακό χάρτη, έρχονται ν' αλλάξουν τη νομοθεσία μετά από αρκετά χρόνια και αυτό βρίσκει κάποιους αντίθετους.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση υποστηρίζει πώς οι αλλαγές στα εργασιακά γίνονται για το καλό των εργαζομένων.

Ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Πέμπτης (13/5) μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την αντιπολίτευση, είπε πως οι περισσότερες εστιάζονται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά αυτό που θεσπίζεται με το νέο νομοσχέδιο ισχύει ήδη από το 1990 και σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγείται ούτε το 8ωρο, ούτε οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Παράλληλα, διαβάστε όλα όσα θα ισχύουν στα εργασιακά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αναρωτήθηκε δε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, γιατί μπορεί να είναι μεμπτό ένας εργαζόμενος αν συμφωνήσει με τον εργοδότη του να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα για 10 ώρες, αν αυτό του επιτρέπει να οργανώσει καλύτερα την προσωπική του ζωή και τον ελεύθερο χρόνο του.

Σε ότι αφορά τις υπερωρίες είπε ότι με το νέο νομοσχέδιο κατοχυρώνονται και μάλιστα διευρύνονται μέχρι τις 150 ώρες ετησίως.

Σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εποπτεύουν την εφαρμογή όσων προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, είπε ότι υπάρχουν δυο σημαντικές παρεμβάσεις, αυτής της ανεξαρτητοποίησης του ΣΕΠΕ και της θέσπισης της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Σε ότι αγορά τις απολύσεις ο κ. Πέτσας είπε ότι με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζόμενου θα είναι μεγαλύτερη, ενώ σε ότι αφορά τα συνδικαλιστικά, τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές έχουν ως στόχο της διεύρυνσης της συμμετοχής των εργαζομένων.

Δείτε όλα όσα είπε στο video που ακολουθεί:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share