Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Άρση μέτρων: Οριστικό τέλος στα SMS και κυκλοφορία μέχρι τις 00:30 - Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Από 31/5 τα γυμναστήρια

12 Μαΐου 2021 16:28
Άρση μέτρων: Οριστικό τέλος στα SMS και κυκλοφορία μέχρι τις 00:30 - Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστικό τέλος στα SMS στο 13033 και το 13032 για τα ψώνια έρχεται, όπως αποφάσισε η επιτροπή λοιμωξιολόγων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας όσα ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικά στελέχη, με την απαγόρευση κυκλοφορίας πια να ξεκινά στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Άρση μέτρων: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από την Παρασκευή (14/5). Οι ειδικοί εισηγούνται, παράλληλα, οι μετακινήσεις προς τα νησιά να επιτρέπονται μόνο μετά από τον πλήρη εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ ή αν υπάρχει ιστορικό νόσησης.

Ειδικά για τα γυμναστήρια, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν μετά τις 31 Μαϊου και αφού επαναγιολογηθεί η κατάσταση.

Πηγή photo: Ελληνική κυβέρνηση

Έτσι θα ταξιδεύουμε από το Σάββατο - Αγώνας δρόμου για να "χτιστεί" το τείχος ανοσίας

Άρση Μέτρων: Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ για το άνοιγμα του τουρισμού είναι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών στη χώρα μας, καθώς χθες οι δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν ξεπέρασαν τις 100.000. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, το τελευταίο 24ωρο χορηγήθηκαν 107.716 δόσεις εμβολίων, με το συνολικό αριθμό εμβολιασμών να ανέρχεται έτσι σε 3.868.356. Με αυτούς τους ρυθμούς, η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Έτσι θα ταξιδεύουμε από το Σάββατο

Η μετατροπή των νησιών σε covid-free προορισμούς

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

«Έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αγώνας δρόμου για να

Έτσι θα εισέρχονται οι τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Στις ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη θα γίνει λεπτομερής περιγραφή των μέτρων που θα ληφθούν για όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Τέλος, για τους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από την Παρασκευή 14 Μαΐου και μόνο για τη μετακίνηση τα νησιά – όπως όλα δείχνουν- θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share