Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε τα μπάνια το Σαββατοκύριακο - Χαλάει ο καιρός, "μίνι" καύσωνας" μέχρι την Παρασκευή

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού!

12 Μαΐου 2021 11:27
Ξεχάστε τα μπάνια το Σαββατοκύριακο - Χαλάει ο καιρός,
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ανεβασμένες θερμοκρασίες, ωστόσο αναμένεται να χαλάσει ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο!

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα αστάθειας
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη (12/05) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια έως τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι εξαιρετικός, με μέγιστη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην περιοχή των 30 βαθμών Κελσίου αναμένεται να φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη τιμή της στη χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις. Όπως αποτυπώνεται σε αυτόν, το θερμόμετρο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα;

Ο καιρός στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό το Σαββατοκύριακο ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει τα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα, κυρίως. Μέχρι και την Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές, ωστόσο το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχές στη βόρεια Ελλάδα.

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφονται οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν τη χώρα στα βορειοανατολικά το Σάββατο, 15 Μαΐου.

Καιρός: Ξεχάστε τα μπάνια το Σαββατοκύριακο - Χαλάει το Σαββατοκύριακο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share