Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Χρήση μάσκας και από όσους έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου»

Όσα είπε ο Νίκος Θωμαΐδης.

12 Μαΐου 2021 11:21
Κορωνοϊός: «Χρήση μάσκας και από όσους έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αλλά την μάσκα - όπως όλα δείχνουν - θ' αργήσουμε να την βγάλουμε.

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (12/5), επισήμανε ότι το καλοκαίρι, ειδικά όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, χρειάζονται προστασία σε περίπτωση που πέσει ο τίτλος αντισωμάτων. «Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες» δήλωσε.

Μιλώντας για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και για πόσο καιρό αυτά θα μας συνοδεύουν, σημείωσε πως δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της μάσκας και σε αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, και γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, προέβλεψε ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, αλλά διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» διευκρίνισε.

«Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής. «Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το τρίτο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share