Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λινού: "Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών – Ελπίζω χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου"

Η περίπτωση της Αμερικής

12 Μαΐου 2021 08:34
Λινού:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρας αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε η Αθηνά Λινού.

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας την επικείμενη ανακοίνωση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%.

Η κ. Λινού τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουε ελευθερία ειναι θετικό.

Λινού: 'Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών – Ελπίζω χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου'

Τι είπε για τα εμβόλια, τα self tests και το ενδεχόμενο για προνόμια σε εμβολιασμένους

Για τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 30 ετών είπε ότι πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα και για αυτή την ηλικιακή ομάδα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τους δοθεί και η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν.

Αναφερόμενη στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είπε ότι είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυρες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί.

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η κ. Λινού.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού τόνισε «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα οτι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες».

Τέλος για τα self test και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε είναι αρνητικό, είτε είναι θετικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share