Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Έτσι ταξιδεύουμε στα νησιά - Γυμναστήρια από 24 Μαΐου και εστίαση... χωρίς μουσική

Αυτά είναι τα επόμενα βήματα

11 Μαΐου 2021 21:31
Άρση μέτρων: Έτσι ταξιδεύουμε στα νησιά - Γυμναστήρια από 24 Μαΐου και εστίαση... χωρίς μουσική
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα επόμενα βήματα της άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού πλησιάζουν, με τα τελευταία σενάρια να κάνουν λόγο για άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 24 Μαΐου, καθώς και εστίαση χωρίς μουσική, αν και παράλληλα για τον τελευταίο χώρο έρχεται μια μεγάλη ενίσχυση.

Έτσι, μπορεί τα γυμναστήρια να ανοίγουν τις πόρτες τους μία εβδομάδα από ό,τι ανέφεραν οι εκτιμήσεις, δηλαδή στις 24 Μαΐου αντί για τις 17 Μαΐου που είχε διαφανεί μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ωστόσο, δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί.

Ειδικότερα, στα γυμναστήρια θα μπορούν να πηγαίνουν όλοι, άσχετα με τον εμβολιασμό, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειάζεται κάποιου είδους απόδειξης ότι δεν έχουν κορωνοϊό, μέσω κάποιου τεστ.

Άρση μέτρων: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ στα νησιά

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά οι οποίες αρχίζουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, «κλείδωσε» όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η προϋπόθεση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού (μοριακό, rapid ή self test).

Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Κανένα προνόμιο στους εμβολιασμένους στη χώρα - Tέλος του AstraZeneca στην Ελλάδα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, διέψευσε τη Δευτέρα τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή ειδικών προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοΐού.

Όπως δήλωσε η κυρία Πελώνη, «δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους, αν δεν ανοίξει πλήρως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού».

Παράλληλα, η ίδια προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τo θέμα της μετακίνησης των πολιτών με SMS.

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, «η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που διαθέτει, εμβολιάζει ήδη καθημερινά πάνω από 100.000 εμβολιασμούς. Έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ξεπεράσει ως χώρα τους 5,4 εκατ. εμβολιασμούς».

«Η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Κανένα προνόμιο στους εμβολιασμένους στη χώρα - Το τέλος του Astra Zeneca στην Ελλάδα και η απόφαση της

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share