Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η καλλιτεχνική παρέμβαση μαθητών Λυκείου στις σκάλες του σχολείου τους

Η φωτογραφία που έγινε Viral

11 Μαΐου 2021 13:17
Η καλλιτεχνική παρέμβαση μαθητών Λυκείου στις σκάλες του σχολείου τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια υπέροχη έκπληξη περίμενε χθες όσους βρέθηκαν στο 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας, καθώς οι μαθητές αξιοποίησαν τον χρόνο τους μακριά από τα θρανία και έκαναν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο σχολείο τους, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν οι φανατικοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα, ζωγράφισαν και έβαψαν τα σκαλιά του σχολείου, δημιουργώντας μια σκάλα από βιβλία. Το κάθε σκαλοπάτι αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό βιβλίο-ορόσημο για την παγκόσμια λογοτεχνία, με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου και καλλιτεχνικά γράμματα. Ωστόσο πρόσφατα έγινε γνωστό ότι υποχρεωτικά θα είναι τα self test και στα νηπιαγωγεία!

Η καλλιτεχνική παρέμβαση μαθητών Λυκείου στις σκάλες του σχολείου τους

Η φωτογραφία έγινε viral

Η φωτογραφία που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του σχολείου στο Facebook κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες να αποθεώνουν τους μαθητές για την υπέροχη, καλλιτεχνική ιδέα τους.

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, «1984» του Όρσον Γουέλς, «Πλάτωνος Πολιτεία», «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη, «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου είναι μερικά από τα εμβληματικά βιβλία που κοσμούν πλέον τις σκάλες του σχολείου.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral με πολλά σχόλια, αναδημοσιεύσεις και likes. Όταν οι μαθητές έχουν έμπνευση, φαίνεται πώς το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share