Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα για το ισραηλινό φάρμακο (Video)

Όλα όσα ανέφερε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία

11 Μαΐου 2021 12:38
Κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα για το ισραηλινό φάρμακο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις κλινικές δοκιμές που γίνονται στη χώρα μας για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού, για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τρίτη (11/5) η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Αρχικά μιλώντας για το ισραηλινό φάρμακο τόνισε ότι είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι: "Αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα. Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν".

Για το αν υπάρχουν άτομα εμβολιασμένα που νοσηλεύονται τόνισε

"Γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν όταν έκαναν αυτή την δόση ή εκδηλώθηκαν πριν αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί.

Ωστόσο χρειάσθηκε να νοσηλευτούν όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό. Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου".

Τέλος αναφέρθηκε στη άρση των περιορισμών υπογραμμίζοντας πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share