Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Ψευδή" self test στα σχολεία - Ο ΕΟΔΥ θα διερευνήσει αν πρόκειται για ελλαττωματική παρτίδα (Video)

Όλα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

11 Μαΐου 2021 10:43
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες με τα 3.000 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε όσους σχετίζονται με τα σχολεία, ο ΕΟΔΥ ερευνά αν η παρτίδα των self tests είναι ελλαττωματική.

Έτσι λοιπόν ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι: "Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια. Όπως κάθε νέα άφιξη, θα προκληθούν προβλήματα. Θα λυθούν, όπως γίνεται. Θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα". Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό είναι κάτι που προς το παρόν δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Όσο αφορά στην επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου όγκου, είπε ότι θα προστεθεί νέα γραμμή για να απαντώνται όλα τα τηλεφωνήματα.

Για το αν υπάρχουν προνόμια σε όσους έχουν νοσήσει

Ερωτηθείς για το αν κάποιος που έχει νοσήσει από κορωνοϊό θα απολαμβάνει προνόμια ανάλογα με εκείνου που έχει εμβολιαστεί, είπε πως αυτό θα αποφασιστεί από την Πολιτεία, όμως εξήγησε πως "προφανώς αυτός που έχει νοσήσει πρόσφατα- εντός του τελευταίου τρίμηνου- έχει την ίδια ανοσία με αυτόν που έχει εμβολιαστεί".

Πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει

Στο ερώτημα πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει, είπε πως μετά το τρίμηνο "αρχίζεις να σκέφτεσαι το εμβόλιο", εξηγώντας πως δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, αλλά είναι κάτι που είναι υπό μελέτη.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει αποστάσεις, έχει όμως προβλεφθεί η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη", απάντησε για το AstraZeneca.

Σχετικά με το πότε αποκτά ανοσία όποιος έχει εμβολιαστεί

"Δύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση έχεις κάνει ανοσία", ενώ από την ίδια κιόλας μέρα, "μπαίνεις στην πλατφόρμα και παίρνεις τη βεβαίωση εμβολιασμού".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share