Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Νεκρά δελφίνια και θαλάσσια χελώνα σε παραλίες

Εικόνες θλίψης

11 Μαΐου 2021 09:57
Θεσσαλονίκη: Νεκρά δελφίνια και θαλάσσια χελώνα σε παραλίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε ένα 24ωρο έχουν εντοπιστεί δυο νεκρά δελφίνια και μια θαλάσσια χελώνα σε παραλίες της Θεσσαλονίκης.

Τα κουφάρια εντοπίστηκαν σε παραλίες της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το πρώτο δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό στη δυτική παραλία του Σταυρού Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στην παραλία «Ψιλή Άμμος» στη Θάσο, ενώ η θαλάσσια χελώνα στην παραλία Αγίας Τριάδος του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατά τόπους λιμενικές Αρχές ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υγειονομική τους ταφή. Παράλληλα, δείτε το αποτρόπαιο θέαμα, όπου δολοφόνησαν και έκοψαν τα πτερύγια δελφινιών.

Νάξος: Έμειναν άφωνοι με αυτό που πιάστηκε στα δίχτυα τους

Ψαράδες στη Νάξο, έμειναν άφωνοι όταν σήκωσαν τα δίχτυα τους και είδαν τι είχε πιαστεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η είδηση είχε κάνει το γύρο του νησιού και αρκετοί έσπευσαν να πάνε στο ιχθυοπωλείο και να δουν τον καρχαρία από κοντά.

Το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου στην είσοδο του ιχθυοπωλείο της οικογένειας Πέρρου βρίσκονταν ένας τεράστιος καρχαρίας που είχε πιαστεί στα δίχτυα των ψαράδων.

Πρόκειται για ένα από τα 457 είδη καρχαριών εκ των οποίων τα 47 βρίσκονται και στην Μεσόγειο Θάλασσα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Galeorhinus galeus (GAG), Γαλέος Δροσίτης ή Σκυλογαλέος. Παράλληλα, δείτε τον καρχαρία που επιτέθηκε σε δύτες.

Καρχαρίας 75 κιλών πιάστηκε στη Νάξο

Σύμφωνα με το naxospress, αρκετές φορές το έχουν συναντήσει οι ψαράδες στα νερά των Κυκλάδων και το έχουν ψαρέψει με αρκετή άνεση… Το συγκεκριμένο είχε βάρος 75 κιλά και όπως μας ανέφεραν από το ιχθυοπωλείο «πουλήθηκε με το κιλό σε λίγη ώρα».

Με δεδομένο ότι η Εστίαση είναι κλειστή, δεν μπόρεσε να το αγοράσει ένας επιχειρηματίας, άρα περισσότεροι συντοπίτες μας αναμένεται να απολαύσουν ένα υπέροχο πιάτο για μεσημεριανό κυρίως…

Να σημειώσουμε ότι με βάση συνέντευξη του Ιωσήφ Μακρή (βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπάκαρ) αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των καρχαριών στη Μεσόγειο. Είχε εξηγήσει ποια είναι τα προστατευόμενα και ποια είναι αυτά που απειλούν τον άνθρωπο (δεκατρία ουσιαστικά) και έδωσε ουκ ολίγες απαντήσεις σε θέματα που έχουν σχέση με τους καρχαρίες... Εξήγησε μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του λουόμενου είναι ο ... άνθρωπος, ενώ για τους καρχαρίες τόνισε ότι είναι ένα είδος που βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας αλλά δεν είναι πάντα επιθετικός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share