Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Οι απίστευτες δικαιολογίες στη νέα του απολογία

Όσα είπε στον ανακριτή

11 Μαΐου 2021 09:24
Μένιος Φουρθιώτης: Οι απίστευτες δικαιολογίες στη νέα του απολογία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα από τις απολογίες του προσπαθεί να πείσει τον ανακριτή και τον εισαγγελέα πώς είναι αθώος.

Ωστόσο, όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να τους πείσει, αφού οι συγκατηγορούμενοί του τον «καίνε» με τα όσα έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, οι απαντήσεις του για την φύλαξή του να προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

«Φρουρούμαι μέχρι σήμερα, απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε» είπε ενώπιον του ανακριτή.

Εντύπωση προκάλεσε και ο ισχυρισμός Μένιου Φουρθιώτη ότι ενώ απευθύνθηκε σε εταιρείες security, εκείνες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή του «φοβούμενοι το ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει».

Γι' αυτό, όπως είπε απευθύνθηκε «σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεών του», προσλαμβάνοντας αρχικά τον έναν και κατόπιν τον δεύτερο συγκατηγορούμενό του με τους οποίους συμφώνησε να τον συνοδεύουν «σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές, είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές». Παράλληλα, διαβάστε τη νέα έρευνα που γίνεται σε βάρος του.

Οι απίθανες δικαιολογίες Φουρθιώτη στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό για συγκεκριμένο sms που εστάλη προς έναν εκ των συγκατηγορουμένων του την ώρα που έγινε το περιστατικό με τους αστυνομικούς. Όπως απάντησε ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο τηλέφωνο καθώς «είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό».

Ανακριτής: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον συγκατηγορούμενο σας με περιεχόμενο "αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω";

Κατηγορούμενος: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.

Ανακριτής: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον (..) με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν ,αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα, θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου.

Ανακριτής: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Κατηγορούμενος: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας- και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ το βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την Αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ανακριτής: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ανακριτής: Γνωρίζετε που ήταν οι συγκατηγορούμενοι σας εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share