Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: "Κληρώνει" για τον ηθοποιό - Ο εισαγγελέας αποφασίζει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη

Εντός των επόμενων ημερών οι αποφάσεις

11 Μαΐου 2021 08:27
Πέτρος Φιλιππίδης:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο γνωστός ηθοποιός, που καταγγέλλεται από τρεις γυναίκες συναδέλφους του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, κατέθεσε στις 23 Απριλίου υπόμνημα εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, καθώς ο ίδιος επέλεξε, ως είχε δικαίωμα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού.

Στο 80 και πλέον σελίδων υπόμνημά του αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του, χαρακτηρίζοντας «αποκυήματα φαντασίας» τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα ως θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τι υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε, αλλά τώρα εκείνες στρέφονται εναντίον του για λόγους εκδίκησης επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους επαγγελματικά. Ωστόσο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσαν όχι μόνο οι τρεις καταγγέλλουσες, αλλά και μάρτυρες που υπέδειξαν οι ίδιες προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν.

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Το 1986 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών. Όσο βρισκόταν στο θέατρο του Κάρολου Κουν πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Ιππείς, Αχαρνής, Αγαμέμνων, Όρνιθες, Πέρσες, Προμηθέας Δεσμώτης και στις Θεσμοφοριάζουσες.

Τέλος, σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές "Οι Απαράδεκτοι", "Το Κλειδί", "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", "Ουκ αν λάβοις..." και "Πενήντα Πενήντα". Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Δημήτρη.

Στις αρχές του 2021 τρεις γυναίκες ηθοποιοί, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους,η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζήτησαν την οριστική διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με καταγγελία απο κοινού για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας ως σκηνοθέτης, στα πλαίσια του ελληνικού #metoo.

Στον απόηχο των παραπάνω καταγγελιών, η ΕΡΤ προέβη άμεσα στη διακοπή της συνεργασίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", με το να τον απομακρύνει από τον ρόλο που είχε ο ίδιος στο συγκεκριμένο έργο.[3] Σε καταγγελία στο Σ.Ε.Η. προέβη επίσης ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου για τη βίαιη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος του, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει την διετία 2013 - 2015.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share