Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Άρση μέτρων: Έτσι θα ταξιδεύουμε από τις 14 Μαΐου - Οι προϋποθέσεις για νησιά και ενδοχώρα

Με αυτό τον τρόπο θα γίνονται οι μετακινήσεις

10 Μαΐου 2021 22:00
Άρση μέτρων: Έτσι θα ταξιδεύουμε από τις 14 Μαΐου - Οι προϋποθέσεις για νησιά και ενδοχώρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια νέα ανάσα ελευθερίας έρχεται για τους πολίτες της χώρας στην άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, καθώς από τις 14 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με την κυβέρνηση να εξετάζει το με ποιες προϋποθέσεις αυτό θα γίνει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ενδέχεται να είναι διαφορετικές οι προϋποθέσεις τόσο για τα ταξίδια στην ενδοχώρα όσο και για τα ταξίδια στα νησιά. Πιο συγκκεριμένα για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, -αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για μετακίνηση στα νησιά ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως κανείς εμβολιασμένος δε θα έχει προνόμια.

Οι εξελίξεις με το SMS - Για πόσο καιρό ακόμη θα το στέλνουμε

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα. Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share