Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Μεσολόγγι για ύποπτα περιστατικά

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΕΔΗΝ

10 Μαΐου 2021 15:36
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Μεσολόγγι για ύποπτα περιστατικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά τη μεγάλη επιδημική εστία του φονικού ιού που αποτυπώνεται πια και στις εισαγωγές ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 στο νόσου της πόλης. Ένα νοσοκομείο, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων, που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά των μικρών επαρχιακών νοσοκομείων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις δυνατότητες νοσηλείας που δίδονται στους ασθενείς.

Είναι ενδεικτικό ότι παρότι μετατράπηκαν δύο κλινικές σε κλινικές Covid-19, 10 κλινών εκάστη, αυτές έχουν ήδη καλυφθεί. Την ίδια ώρα τα πιο σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου, καθώς εκείνο του Μεσολογγίου δεν διαθέτει ΜΕΘ. Ωστόσο χθες μετά από ανακοίνωση του δημάρχου, Κώστα Λύρου κλειστά παραμένουν τα σχολεία μέχρι και την Τετάρτη 12/05.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Μεσολόγγι για ύποπτα περιστατικά

Αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ

"Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Δεν είναι μόνο η επιβάρυνση από την αύξηση των προσελεύσεων κρουσμάτων κορωνοϊου αλλά και την λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ωστόσο τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό. Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Το Νοσοκομείο ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών η κάθε μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κορωνοϊου η μία και η άλλη για ύποπτα κρούσματα. Γέμισαν και η δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα" αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος

Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αναισθησιολόγων. «Υπηρετούν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κορωνοϊου ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε ΑΓΡΙΝΙΟ ή ΠΑΤΡΑ. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share