Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

Μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο - Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο

10 Μαΐου 2021 11:27
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Χουλιάρα, ενός ανθρώπου που εργάστηκε στην τηλεόραση και πρόσφερε σε αυτήν επί σειρά ετών. Επίσης, ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαϊου, καθώς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία.

Ο Γιώργος Χουλιάρας έφυγε έπειτα από τη «μάχη» που έδωσε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του και τους ανθρώπους της τηλεόρασης, την οποία είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών από διάφορες θέσεις, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Γιώργος Χουλιάρας είχε εργαστεί σε μεγάλα κανάλια της Ελλάδος. Με την άφιξη του στην Κύπρο ανέλαβε τα ηνία του προγράμματος στο Mega Κύπρου, όπου εργάστηκε για σχεδόν δέκα χρόνια. Με την αποχώρηση του από το κανάλι του Αρχαγγέλου, εργάστηκε στο Sigma μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Γιώργος Χουλιάρας - Η πορεία του στην Κύπρο

Ερχόμενος από την Αθήνα και αφήνοντας πίσω του ήδη μια πορεία σε MEGA, ΕΡΤ και Alpha, είχε βάλει ως στόχο την ανάπτυξη του τηλεοπτικού σταθμού Mega αναλαμβάνοντας τα ινία ως Γενικός Διευθυντής, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του σταθμού αποτελείτο αποκλειστικά με παραγωγές της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Χουλιάρας μέσα σε διάστημα εννέα χρόνων διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Mega, όπου με αυτοσχεδιασμό και πρωτοποριακές ιδέες δημιούργησε τα μεγάλα show ταλέντων, αλλά και τα reality στην κυπριακή τηλεόραση.

Μερικά από αυτά: "DanSing”, "Get on Stage”, "Πρόβα γάμου” αλλά και η κοινωνική εκπομπή "Έχεις Μέσον" όπου δίνοντας τον λόγο στον πολίτη κατάφερε να προσελκύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κυπριακού τηλεοπτικού κοινού.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

Από τα σημαντικά επιτεύγματα του και η ανάδειξη αρκετών τηλεοπτικών προσώπων όπως η Χριστιάνα Αριστοτέλους, η Στέλλα Στυλιανού, η Κατερίνα Αγαπητού, ο Λουκάς Φουρλάς και η Άντρη Καραντώνη.

Μετά από την πολύχρονη πορεία του στο κανάλι του Αρχαγγέλου ο Γιώργος Χουλιάρας αποχώρησε από το Mega και ανάλαβε τη θέση Διευθυντή Τηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

Στις αρχές του 2020 ανακοινώθηκε η παραίτηση του από το Σίγμα αποφασίζοντας να μείνει εκτός τηλεοπτικών δρώμενων για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η ημερομηνία τέλεσης της κηδείας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share