Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κικίλιας: "Μέχρι τέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια" (Video)

Από τον Ιούνιο με Johnson & Johnson οι 18-29

10 Μαΐου 2021 09:55
Κικίλιας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού αλλά και για την πορεία των self tests στη χώρα μας, μίλησε ο υπουργός Υγείας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Για το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η εκστρατεία, ενώ έκανε και επίσημα γνωστό ότι τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια.

Υπογράμμισε πως ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, ανέρχεται σε 112.000. Αρχικά ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως πρέπει να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του φονικού ιού. «Είμαι υπόχρεος στους υγειονομικούς για ό,τι κάνουν στους εμβολιασμούς», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην εθνική εκστρατεία. Ωστόσο θρίλερ επικρατεί στην Πέλλα με το θάνατο της 68χρονης μετά τον εμβολιασμό της.

Σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα self tests

Αναφορικά με κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self tests (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «Ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του - όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε. - έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου.

Για τους εμβολιασμούς των ηλικιών 30-44 ετών

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, συνέχισε και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share