Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & απαγόρευση κυκλοφορίας - Τελειώνουν click away, click inside

Προ των πυλών νέα χαλάρωση - Τι αλλάζει τις επόμενες ημέρες και ποια περιοριστικά μέτρα καταργούνται

10 Μαΐου 2021 07:59
Άρση μέτρων: Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & απαγόρευση κυκλοφορίας - Τελειώνουν  click away, click inside
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση Μέτρων: Κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά καθώς οι επιστήμονες αναμένεται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για περαιτέρω άρση των μέτρων. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν το πρώτο με την εστίαση ανοιχτή και τις οργανωμένες παραλίες να υποδέχονται κοινό.

Από σήμερα, ωστόσο, απελευθερώνεται ακόμα μία πτυχή της καθημερινότητάς μας αφού οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων, επιστρέφουν στις αίθουσές τους. Επίσης επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Άρση μέτρων - Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι επιστήμονες αναμένεται να καθορίσουν αυτήν την εβδομάδα και το διευρυμένο ωράριο κυκλοφορίας. Από τις 23:00 που είναι σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί κατά μία ώρα και η απαγόρευση να ξεκινά στις 12:00 τα μεσάνυκτα.

Στη συνέχεια και περίπου δύο εβδομάδες μετά, είναι πιθανό το ωράριο να διευρυνθεί περαιτέρω, με βάση ότι θα έχει ξεκινήσει και ο τουρισμός.

Ήδη πάντως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις και το εμπόριο, κάτι που τυπικά θα επιβεβαιώσουν οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής

Άρση μέτρων - Τελειώνουν click away & click inside

Από τις 15 Μαΐου πάντως αναμένεται να υπάρξει και η απελευθέρωση του λιανεμπορίου με την κατάργηση του click away και click inside. Άλλωστε οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν διαμηνύσει εδώ και καιρό στην κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο σύστημα των ραντεβού δεν λειτουργεί γι αυτό και η κίνηση είναι περιορισμένη. Εξάλλου η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί από κυβερνητικά χείλη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share