Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Lockdown: Τέλος τα sms 15 Μαΐου - Μετά τις 12:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας (Video)

Τι έκανε γνωστό ο Άδωνις Γεωργιάδης

9 Μαΐου 2021 20:40
Lockdown: Τέλος τα sms 15 Μαΐου - Μετά τις 12:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Lockdown: Σε πορεία «αποκλιμάκωσης» κινείται η χώρα, καθώς από βδομάδα σε βδομάδα όλο και περισσότερα μέτρα αίρονται με αποτέλεσμα να παίρνουμε πτυχές της καθημερινότητάς μας και της οικονομικής δραστηριότητα ξανά στα χέρια μας. Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένους & 51 νέου θανάτους.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε ήταν το πρώτο στο οποίο η εστίαση λειτουργούσε υπό όρους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που καλπάζει, (μόνο στους εξωτερικούς χώρους) και οι οργανωμένες παραλίες ήταν ανοιχτές για το κοινό. Και τις δύο δραστηριότητες οι πολίτες τις τίμησαν, αφού τόσο οι πλαζ «βούλιαξαν» από κόσμο και το Σάββατο και την Κυριακή όσο και τα εστιατόρια και τα καφέ ήταν γεμάτα.

Η άρση των μέτρων, ωστόσο δεν σταματά εκεί. Αύριο, επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων με αυστηρά μέτρα όπως τα υποχρεωτικά self tests δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, δόθηκε το πράσινο φως για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, καθώς και των κέντρων ξένων γλωσσών για την προετοιμασία των εξετάσεων μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

Εκτός, όμως από το ήδη γνωστό χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που περιλαμβάνει επανέναρξη εκδηλώσεων στον Πολιτισμό, τα θερινά σινεμά κ.α., εντός της εβδομάδας αναμένονται νέες ανακοινώσεις για μερικές ακόμη δραστηριότητες οι οποίες ωστόσο αφορούν στο σύνολο των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, το αμέσως επόμενο διάστημα προς κατάργηση βαίνει το μέτρο των click away και click inside στο λιανεμπόριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει αναπροσαρμογή του ωραρίου επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, κάτι που θα συμπαρασύρει και το να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away - click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς του στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε αναφερόμενος στην 15η Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να αλλάξει με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται έως τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00 που ισχύει τώρα.
Τέλος και το SMS στο 13033

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί όλο τον πληθυσμό είναι και η υποχρέωση αποστολής SMS στα 13033 και 13032 (για το λιανεμπόριο). Το θέμα έχει απασχολήσει και το προηγούμενο διάστημα τους λοιμωξιολόγους ωστόσο φάνηκαν διστακτικοί ως προς την κατάργηση του μέτρου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αυτό που συζητείται είναι να καταργηθεί πλήρως το SMS στο 13033 και το 13032 στις 15 Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως με την κατάργηση των click away και click inside θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. Το θέμα θα συζητηθεί και εντός της εβδομάδας και αναμένονται ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να θέλουν τους επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλάκις η θέση πως τα SMS πρέπει να καταργηθούν.

Προς άνοιγμα γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο είπε πως μέσα στο Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, catering για δεξιώσεις κλπ. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» τόνισε. Ειδικά για τα γυμναστήρια πάντως, όπως είπε αναμένεται η επαναλειτουργία τους στις 17 Μαΐου, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους.

Οι γάμοι και οι βαπτίσεις

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Μάιο και θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι επιστήμονες εντός της εβδομάδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share