Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία έως την ερχόμενη Τετάρτη

Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος

9 Μαΐου 2021 16:16
Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία έως την ερχόμενη Τετάρτη
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, έτσι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίξουν έως την προσεχή Τετάρτη, 12 Μαΐου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου.

«Ο δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», ανέφερε ο κ. Λύρος.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον είναι 233 τα ενεργά κρούσματα. Χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Σχολεία: Υποχρεωτικά τα self test και στα νηπιαγωγεία! (Video)

Σχολεία: Ακόμη ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα από αύριο, Δευτέρα 10 Μαΐου καθώς θα λειτουργήσουν ξανά δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια όλης της χώρας. Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στο Οpen και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το άνοιγμα τους.

Ο κ. Κόπτσης ξεκαθάρισε πως τα self tests πρέπει να γίνονται και στα νηπιαγωγεία. «Όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να κάνουν self test. Αυτή τη στιγμή θωρακίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 30% των εκπαιδευτικών. Μέχρι τέλος του μήνα ελπίζουμε πως θα έχει εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 70%.»

Για να συνεχίσει: «Τεστ πρέπει να κάνουν και τα νήπια. Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει και εμείς συμβουλεύουμε να διενεργηθεί άμεσα η διαδικασία. Από την άλλη εβδομάδα άπαντες θα προμηθεύονται δυο τεστ, ένα για Δευτέρα και ένα για Πέμπτη».

Kεραμέως: Self test και στα νηπιαγωγεία

«Αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια», είπε η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορούν στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που αρνούνται να κάνουν τα self test από όταν άνοιξαν τα Λύκεια, είπε ότι είναι «τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις. Έτσι συνέβη στην αρχή και με τις μάσκες, που όμως πλέον όλοι δέχονται ότι αποτελούν βασικό όπλο για την μη διασπορά του κορωνοϊού. Τα self test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς στα Λύκεια βρέθηκαν τις πρώτες ημέρες 600 φορείς του ιού που ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί και θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό».

«Το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, καθώς το δείγμα παίρνεται από την μύτη και επομένως με την βοήθεια του γονέα είναι εύκολο να γίνει σε όλα τα παιδιά», διευκρίνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share