Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Η νέα ΚΥΑ αφορά το διάστημα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00

8 Μαΐου 2021 17:05
Κορωνοϊός: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η νέα υπουργική απόφαση με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00». Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το άρθρο 1 της ΚΥΑ, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου). Πρόκειται για άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων.

Κορωνοϊός: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Στις 17 Μάιου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από τις 14 του μήνα επανεκκινεί σταδιακά ο πολιτισμός, με το άνοιγμα των μουσείων αρχικά και στη συνέχεια των θερινών σινεμά και των θεαμάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα (17/5). Ωστόσο υπάρχει επισήμανση από τους ειδικούς η οποία αναφέρει ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας. Την ίδια ώρα από τις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5.

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαΐου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share