Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: «Πλημμύρισαν» οι παραλίες της Αττικής - «Έφοδος» των Αθηναίων στις πλαζ (Video)

Ποια μέτρα ισχύουν - «Ανάσα δροσιάς»

8 Μαΐου 2021 14:27
Άρση μέτρων: «Πλημμύρισαν» οι παραλίες της Αττικής - «Έφοδος» των Αθηναίων στις πλαζ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση μέτρων: Το πρώτο σαββατοκύριακο με ανοιχτές τις οργανωμένες παραλίες εκμεταλλεύονται οι Αθηναίοι, οι οποίοι έχουν πάρει τους δρόμους από το πρωί, με κατεύθυνση παραλιακά σημεία της Αττικής, ώστε να απολαύσουν στιγμές «ανάσας». Παράλληλα, για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και οι δεξιώσεις γάμων μίλησε στο OPEN o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι χαρακτηριστικό πως, οι υψηλές θερμοκρασίες (ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς), σε συνδυασμό με... τη διάλυση της συννεφιάς που είχε «βαρύνει» νωρίς το πρωί του Σαββάτου την Αττική, αυξάνουν ολοένα και περισσότερο, όσο περνά η ώρα, την κίνηση στις οδικές αρτηρίες προς τις πλαζ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι πριν λίγη ώρα, επικρατούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Ποσειδώνος, από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Πώς λειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες:

  • Οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες
  • Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες
  • Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share