Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Η «γαλάζια» συσκευή και το sms που είχε διαγραφεί - Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του παρουσιαστή

8 Μαΐου 2021 08:18
Μένιος Φουρθιώτης: Η «γαλάζια» συσκευή και το sms που είχε διαγραφεί - Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακισμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, μετά την απολογία τους το Μεγάλο Σάββατο. Παράλληλα, ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τον έναν από τους δύο συνεργούς του παρουσιαστή να κρατάει το καλάσνικοφ, με το οποίο είχε πυροβολήσει έξω από το σπίτι του.

Οι αρχές προχώρησαν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσίασε ένα γαλάζιο κινητό, που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, το οποίο όμως ήταν δηλωμένο στο όνομα του Μένιου Φουρθιώτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στην εν λόγω συσκευή βρέθηκαν περίπου 500 επαφές κι εξετάστηκαν περισσότερες από 2.000 κλήσεις.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου, όποτε κι έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, υπήρξαν πέντε τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του Μένιου Φουρθιώτη προς το συγκεκριμένο «γαλάζιο» τηλέφωνο.

Η τελευταία κλήση έγινε στη 01:30 τα ξημερώματα, ενώ βρέθηκε και το γραπτό μήνυμα, παρόλο που είχε διαγραφεί από τη συσκευή, στο οποίο ο παρουσιαστής έγραφε: «Πες μου αν υπάρχει πρόβλημα, να ξέρω να βοηθήσω».

Το μήνυμα αυτό φέρεται να «έδεσε» την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο Φουρθιώτης φέρεται να γνώριζε για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη - Δύο εισαγγελικές διατάξεις για άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε 12 γραμμές

Υπάρχουν δύο εισαγγελικές διατάξεις για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε 12 τηλεφωνικές γραμμές, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του για το χρονικό διάστημα από τις 15/1/21 μέχρι και τις 15/3/21.

Υπάρχει ακόμη μία εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε στις 28/4/21, στην οποία ζητείται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στους υπολογιστές και τα ψηφιακά αρχεία των τριών κατηγορούμενων.

Τα αποτελέσματα από τις παραπάνω εισαγγελικές διατάξεις αναμένεται να τα έχει στην κατοχή του ο ανακριτής σε 2-3 μήνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share