Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στον Κηφισό: Καραμπόλα με τέσσερα οχήματα και ένας τραυματίας

Μποτιλιάρισμα στην Εθνική οδό

7 Μαΐου 2021 23:12
Τροχαίο στον Κηφισό: Καραμπόλα με τέσσερα οχήματα και ένας τραυματίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα φοβερό τροχαίο έλαβε τόπο το βράδυ της Παρασκευής (7/5) στον Κηφισό, με τέσσερα τουλάχιστον οχήματα να συγκρούονται και με αποτέλεσμα έναν τραυματία.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, η καραμπόλα αυτή σημειώθηκε στο ύψος του Αιγάλεω, με την τροχαία να επιβεβαιώνει την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων οχημάτων, με ένα ακόμη τροχαίο προ ημερών να σοκάρει.

Τροχαίο στον Κηφισό

Τροχαίο στον Κηφισό: Ένας τραυματίας και μποτιλιάρισμα στην Εθνική οδό

Η κεντρική λεωφόρος της Αθήνας έκλεισε για μερικά λεπτά, με τους άνδρες της Τροχαίας να σπεύδουν άμεσα στο σημείο για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους τραυματίες. Η κατάστασή τους παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Εξαιτίας του ατυχήματος σημειώθηκε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην περιοχή, με τις ουρές να ξεκινούν από το φαληρικό δέλτα.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share