Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Τότε τελικά θα «ξεφορτωθούμε» το SMS στο 13033

Το ραντεβού στο λιανεμπόριο συνεχίζεται κανονικά...

7 Μαΐου 2021 19:20
Ανατροπή: Τότε τελικά θα «ξεφορτωθούμε» το SMS στο 13033
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή ήρθε τελικά στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα νέα μέτρα, αλλά να μη συμπεριλαμβάνει σε αυτά την κατάργηση του SMS στο 13033.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας ερωτήθη, μάλιστα, για αυτό και εξήγησε τους λόγους που δεν θα αρθεί ακόμη το μέτρο.

«Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει, παραμένει αόρατος, παραμένει επικίνδυνος. Η άρση όλων των μέτρων θα γίνεται σταδιακά και με απόλυτη προσήλωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Βήμα βήμα θα αφήνουμε πίσω μας τα μέτρα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόσθεσε στην συνέχεια: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε».

Το... παραθυράκι στους εμβολιασμένους

Οι ειδικοί είναι θετικοί στο να υπάρξει κάποιο… bonus για τους εμβολιασμένους, που θα έχει να κάνει με τις ελευθερίες τους.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό πως: «Θα θέλαμε το ποσοστό των εμβολιασμών να είναι υψηλότερο.

Έχουν συζητηθεί στην επιτροπή τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη των εμβολιασθέντων.

Κορωνοϊός: Σκληρό απαγορευτικό στις Καστανιές Ορεστιάδας - Άλλες δύο περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Ακόμη μια περιοχή θα μπει σε σκληρό απαγορευτικό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις Καστανιές Ορεστιάδας να βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς, με αυτό της Καλύμνου, τη στιγμή που άλλες δύο περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο».

Σε καθεστώς «πολύ αυξημένου κινδύνου» τίθενται το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και ο Δήμος Βισαλτίας Σερρών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός; Ανησυχητική η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία

Οι δύο αυτές περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής εικόνας που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Μεσολόγγι ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια «επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες: «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Έτσι κάλεσε τους κατοίκους του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share