Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Ανοίγουν στις 17/5 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ο νέος οδικός «χάρτης»

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για σχολεία, μουσεία και δημόσια θεάματα - Μένει το ραντεβού στο λιανεμπόριο

7 Μαΐου 2021 18:32
Άρση μέτρων: Ανοίγουν στις 17/5 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ο νέος οδικός «χάρτης»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νεότερα υπήρξαν, όπως αναμενόταν, στο «μέτωπο» της άρσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναλύει το σχετικό οδικό «χάρτη» στη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης.

Την πρώτη είδηση, ωστόσο, έφερε η Βάνα Παπαυεαγγέλου, που ανακοίνωσε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στις 17 Μαΐου. «Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Αυτό φαίνεται κι από τις σημερινές εισηγήσεις μας που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό. Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα».

Τέλος, τόνισε πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν «είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό».

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που έρχονται

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε ύστερα αναλυτικά στα νέα μέτρα σταδιακής χαλάρωσης.

Όπως υπενθύμισε, «προχωράμε στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, σε μία σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα».

Αναλυτικά:

  • Από αύριο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το εμβαδόν ανά πελάτη στα μαγαζιά, τη Δευτέρα επαναλειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια.
  • Προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, η διενέργεια των self test και όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας.
  • Τη Δευτέρα ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • Ανοίγουν και τα δικαστήρια και 17 Μαΐου οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
  • Τα μουσεία ανοίγουν 14 του μηνός
  • Θερινά σινεμά και θέατρα στις 28
  • Ζωντανά θεάματα επίσης στις 28, αφορά μόνο καθήμενους με πληρότητα 50%
  • Τα ωδεία επαναλειτουργούν από τις 17
  • Παιδικοί και βρεφονηπιακοί επίσης στις 17

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share