Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη: Έκλεισε η δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

Όλα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου

7 Μαΐου 2021 18:07
Μυτιλήνη: Έκλεισε η δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυτιλήνη: Τα νησιά δεν μπορούν να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης. Και αυτό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί εθνική προτεραιότητα...» τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου Νότης Μηταράκης, επιστρέφοντας στον Δήμο Μυτιλήνης το χώρο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ.

Είχε προηγηθεί, από 13 έως 29 Απριλίου, η επιχείρηση μεταφοράς 697 αιτούντων άσυλο που έμεναν εκεί από τους οποίους 159 στην ενδοχώρα και 538 στο προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι. Ωστόσο πρόσφατα έγιναν σοβαρά επεισόδια σε κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο.

Ας σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου έκλεισε οριστικά και η άτυπη δομή φιλοξενίας στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ ενώ σχεδιάζεται το κλείσιμο όλων των διαμερισμάτων που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και προχωρά η δημιουργία της νέας, κλειστής και ελεγχόμενης δομής - καθώς πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την 100% χρηματοδότησή της-, που θα χωροθετηθεί εκτός αστικού ιστού.

Μυτιλήνη: Έκλεισε η δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

Η μελλοντική αυτή λειτουργία, σύμφωνα το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, θα προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες, ασφάλεια στην τοπική κοινωνία και θα σημάνει το κλείσιμο του προσωρινού ΚΥΤ που δημιουργήθηκε μετά τη φωτιά στη Μόρια και όπου ολοκληρώνονται οι βελτιωτικές εργασίες και οι απαραίτητες υποδομές.

Η τελετή επιστροφής στον Δήμο Μυτιλήνης του χώρου της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη και του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Ευάγγελου Απόστολου Κωνσταντίνου. Η δομή παραδόθηκε στον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ενώ παρών ήταν στην τελετή και ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share