Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Νέες αποκαλύψεις για το Γηροκομείο στα Χανιά - Τι αναφέρουν τα δεδομένα για τη σορό της ηλικιωμένης που εκταφιάστηκε

Επιφυλακτικοί οι ιατροδικαστές

7 Μαΐου 2021 15:19
Νέες αποκαλύψεις για το Γηροκομείο στα Χανιά - Τι αναφέρουν τα δεδομένα για τη σορό της ηλικιωμένης που εκταφιάστηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γηροκομείο στα Χανιά: Συνεχίζεται το θρίλερ που άπτεται με το ιατροδικαστικό πόρισμα της σορού της θανούσης ηλικιωμένης τροφίμου του γηροκομείου στα Χανιά, της οποίας η σορός είχε διαταχθεί από τον Εισαγγελέα (μετά από καταγγελίες) να γίνει εκταφή, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr η ιατροδικαστική εξέταση έχει εισχωρήσει σε πιο εξειδικευμένα πλαίσια ώστε το πόρισμα που θα εξαχθεί να είναι απολύτως έγκυρο, δεδομένου ότι πρόκειται για σορό μιας γυναίκας που πέθανε πριν από έναν σχεδόν χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιατροδικαστές εξετάζουν «ειδικές χρώσεις» της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας και πιο συγκεκριμένα ανοσοϊστοχημικές χρώσεις που απαιτείται πολύς χρόνος για να βγει το πόρισμα, αλλά και που χρειάζεται να διερευνηθούν για να εξαχθεί πιο ακριβής γνωμάτευση. Ωστόσο εξαφανισμένος παραμένει ο γιατρός που κατηγορείται ότι υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Νέες αποκαλύψεις για το Γηροκομείο στα Χανιά

Τι έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι ιατροδικαστικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα ενταφιασμού, τόσο πιο λίγα ευρήματα αναδεικνύονται και τα συμπεράσματα είναι πιο δύσκολο να εξαχθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που εξαντλούνται όλα τα περιθώρια, με τους ιατροδικαστές να ζητούν παραπάνω «χρώσεις».

Γενικά, οι τέσσερις ιατροδικαστές που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Οι τέσσερις ιατροδικαστές έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα στο πλαίσιο της μακροσκοπικής εξέτασης που έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν εξάγεται το τελικό πόρισμα, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των «ειδικών χρώσεων».

Είναι, ωστόσο, σαφές ότι το συγκεκριμένο πόρισμα θα καταδείξει πολλά σε ό,τι αφορά την υπόθεση-θρίλερ του οίκου ευγηρίας. Οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι οι μέχρι στιγμής ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν έχουν δείξει ότι υπήρξε κάτι επιλήψιμο, όμως αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση των «ειδικών χρώσεων».

Να τονιστεί τέλος, ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχει διαταχθεί από τον Εισαγγελέα κάποια νέα εκταφή τροφίμου. Το έργο των ιατροδικαστών, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν πρόκειται να εξαγάγουν πόρισμα μέσω σορών που έχουν ενταφιαστεί για πολλούς μήνες, όπως της ηλικιωμένης από την Κίσαμο που εξετάζεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share