Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Προς 24 Μαΐου το άνοιγμα τους

Τι θα γίνει με το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

7 Μαΐου 2021 15:04
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Προς 24 Μαΐου το άνοιγμα τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Στις 24 Μαΐου αναμένεται το ανοίξουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί - κάτι που έκανε γνωστό και χθες ο Στέλιος Πέτσας -, καθώς είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά τον κόσμο. Παράλληλα η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσε εισήγηση για άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις 10 Μαΐου.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ έχει κατατεθεί κλιμακωτό σχέδιο για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τελευταίες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι τα θέατρα και οι συναυλίες, είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου.

Όσο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η κυβέρνηση θέλει το άνοιγμά του για προπονήσεις στα πρωταθλήματα εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, τα οποία είναι κρίσιμα για τη μοριοδότηση στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ωστόσο το self test αναμένεται να είναι το «κλειδί» για το άνοιγμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Παγώνη: "Το 35% από όσους μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει" (Video)

Ματίνα Παγώνη: Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τις εισαγωγές στις ΜΕΘ αλλά και τους εμβολιασμούς μίλησε σήμερα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο πώς το 35% που εισάγονται στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν.

«Αυτές τις ημέρες η κατάσταση είναι σταθερή. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί όπως θα θέλαμε, και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ» είπε αρχικά στο Mega.

Όπως εξήγησε αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει. «Ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει. Εμβολιασμένοι δεν φτάνουν στις ΜΕΘ» τόνισε και πρόσθεσε: «Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν έχουμε φτάσει στη σχετική ανοσία που θα θέλαμε, στο 50-60%, ελπίζω ότι θα την έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φτάσουμε στο 80%».

Όλα όσα είπε για το άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων υποστηρίζοντας πως «καλά άνοιξαν». «Είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα», πρόσθεσε αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων, και τι πρέπει να αναμένουμε.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

«Τα στοιχεία που έδειξαν ότι το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί δεν αφορούν αυτή τη στιγμή τους υγειονομικούς, και ιδιαίτερα τους γιατρούς. Έχουμε νοσοκομεία που το 91% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, και υπάρχει και ένα ποσοστό που έχει περάσει τη νόσο, και ακόμα ένα ποσοστό που είναι σε καραντίνα.

Είναι μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων στους νοσηλευτές, αλλά ήδη έχουν μπει στις λίστες πολλοί νοσηλευτές και θα εμβολιαστούν», σχολίασε η κ. Παγώνη αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών ανάμεσα στους υγειονομικούς, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε και στα πιθανά συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer και AstraZeneca.

Απαντώντας στο αν θα συμφωνούσε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, η ίδια υπογράμμισε ότι «Κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share