Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Δουμπιώτης - Θλίψη στον Βόλο

Τραγικός επίλογος

7 Μαΐου 2021 13:10
Πέθανε από κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Δουμπιώτης - Θλίψη στον Βόλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε από τα συμπτώματα του κορωνοϊού σε ηλικία 78 ετών πριν λίγες ημέρες, νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Βόλου ο λυκειάρχης Κωνσταντίνος Δουμπιώτης.

Ο αδερφός του Απόστολος, γνωστός μηχανικός του Βόλου τον αποχαιρέτησε με μία ανάρτηση γεμάτη συγκίνηση:

«Έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που έφυγες ξαφνικά από την ζωή μας Μεγάλε αγαπημένε μου αδελφέ. Δεν μπρορώ να πιστέψω ότι, σε χασαμε για πάντα. Ενώ ήσουν μια χαρά, νικήθηκες απο την ασθένεια της Πανδημίας αφού έδωσες μια άνιση μάχη με τον αόρατο αυτόν εχθρό που τόσο κόσμο έχει σκοτώσει σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Έφυγες μ΄ένα τρόπο που δεν σου ταίριαζε, μόνος στα νοσοκομειακά κρεβάτια του Πόνου, χωρίς να μπορεί να σε δει και να σε περιποιηθεί η αγαπημένη σου σύζυγος, τ΄αδέλφια σου, ολοι αυτοί που σ΄αγαπούσαν και είναι παρα πολλοί.Εχω ιερό χρέος να πώ δυο λόγια για σένα αδελφέ μου γιατί ήσουν πολλά χρόνια, ο αγαπημένος Δάσκαλος για πολλούς συντοπίτες μας, και όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για σένα, για τις γνώσεις σου, για το χαμόγελό σου, για την διδασκαλία σου και τις διδαχές σου. Δίδαξες τους ίδιους και πολλές φορές και τα παιδιά τους. Δίδαξες ήθος στους Συναδέλφους σου, που σε πίστευαν και σε λάτρεψαν. Ευτύχησες να γίνεις Λυκειάρχης με γενική αποδοχή.Αγαπημένε μου αδελφέ, υπήρξες ένας τέλειος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας και παππούς και ευτύχησες να δεις τον μονάκριβο, αγαπημένο σου γιό, έναν εξαιρετικό επιστήμονα, γιατρό, Γναθοχειρουργό και Διευθυντή σε Νοσοκομείο της Βρετανίας.Άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία, ήσουν αυτός που έδινε συνεχώς, με αγάπη σ΄αυτούς που είχαν ανάγκη, δεύτερος πατέρας για τα ανήψια σου, που μαζί με την αγαπημένη σου σύζυγο τα μεγαλώσατε και ευτυχήσατε να τα δείτε επιστήμονες με οικογένεια και ανιψάκια που τα έχετε εγγονάκια σας.Αδελφέ μου, έφυγες τόσο ξαφνικά, και μας αφησες μεγάλο κενο που δεν αναπληρώνεται. Άφησες την αγαπημένη σου Φιλάνθη μόνη, που μαζί ζήσατε συνεχώς, για περισσότερο από 55 χρόνια, ειναι απαρηγόρητη, σ΄ αγάπησε πολύ!!Δυστυχώς αυτή είναι η Ζωή, συνοδεύεται απαραίτητα απο τον Θάνατο.Θα θυμόμαστε, πάντα το γελαστό σου πρόσωπο. Αιωνία σου η μνήμη.»

Πέθανε από κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Δουμπιώτης

Πέθανε ο Νίκος Στάμος!

Σε ηλικία 61 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Στάμος ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατο νόσο. Ο εκλιπών διατηρούσε κάβα ποτών στο Διμήνι και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 10:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο Βόλου. Η οικογένεια απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμο!

Πέθανε ο Νίκος Στάμος!

Πέθανε ο Ιμπράμ Ονσούνογλου

Έφυγε από την ζωήτο βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου, σε ηλικία 73 ετών, ο γιατρός και δημοσιογράφος Ιμπράμ Ονσούνογλου, ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της μειονότητας της Θράκης.

Ο ίδιος νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου εισήχθη για να υποβληθεί σε εγχείρηση στο παχύ έντερο. Μετά την επέμβαση, υπέστη έμφραγμα με κατέληξε μετά από μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ, σύμφωνα με την «Φωνή της Ροδόπης».

Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, υπήρξε βαθύς γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν την μειονότητα. Ήταν συγγραφέας, ο πρώτος ψυχίατρος που ανέδειξε η μειονότητα και υπηρέτησε επί σειρά ετών ως διευθυντής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου είχε και έντονη πολιτική δράση η οποία ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια όταν σπούδαζε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στα δύσκολα τότε, ιδίως για μειονοτικούς, χρόνια της δικτατορίας.

Πέθανε ο Ιμπράμ Ονσούνογλου

Με την επιστροφή του στην Κομοτηνή, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μειονοτικά στελέχη που εντάχθηκε στο νεοϊδρυθέν τότε ΠΑΣΟΚ όμως αργότερα, όντας δυσαρεστημένος από την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου για τη μειονότητα, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία με το ψηφοδέλτιο της οποίας κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης στις εκλογές του 1989.

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως γιατρός και στη συνέχεια ως διευθυντής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη ενώ μετά τη συνταξιοδότηση του συνέχισε την πολιτική του δράση και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά, ως ιδιοκτήτης και αρθρογράφος της δίγλωσσης ενημερωτικής ιστοσελίδας tiken.net.

Μέσω της αρθρογραφίας του αποκάλυπτε άγνωστες πτυχές της μειονότητας καταγγέλλοντας τη στοχοποίηση των «ανεπιθύμητων» μειονοτικών της Θράκης από το τουρκικό «βαθύ κράτος», με την ένταξη τους στη «Μαύρη Λίστα» της μειονότητας και την απαγόρευση εισόδου τους στην Τουρκία.

Τα άρθρα του αποτέλεσαν την αιτία να βρεθεί στο «στόχαστρο» μειονοτικών παραγόντων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και της οικογένειας Αχμέτ Σαδίκ, η οποία στράφηκε εναντίον του με αγωγές και μηνύσεις, καθώς ο εκλιπών αρθρογραφούσε συχνά για τον ιδρυτή του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), τον οποίον γνώριζε προσωπικά από πολύ μικρή ηλικία όποτε και ήταν συμμαθητές στο ίδιο σχολείο.

Παρά τη στοχοποίηση και τις δικαστικές διώξεις, ο ίδιος υποστήριξε σθεναρά τα γραφόμενα του μέχρι τέλους μένοντας πιστός στις αρχές, στα πιστεύω και στις αξίες του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share