Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Στράβωσε» η Παγώνη με Χασαπόπουλο-Βούλγαρη για τα viral μπλε γυαλιά της - «Δεν είναι του στυλ σας...» (Video)

«Αυτό είναι το λάφυρο» είπε ο Ι. Χασαπόπουλος

7 Μαΐου 2021 11:32
«Στράβωσε» η Παγώνη με Χασαπόπουλο-Βούλγαρη για τα viral μπλε γυαλιά της - «Δεν είναι του στυλ σας...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Ματίνα Παγώνη είχε εμφανιστεί σε ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ μαζί με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, με την εμφάνισή της να γίνεται viral στα social media. Οι παρουσιαστές της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη, φόρεσαν σήμερα τα μπλε γυαλιά της Ματίνας Παγώνη, με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών να αναφέρει στην παρουσιάστρια, ότι αυτά τα γυαλιά δεν της πάνε γιατί δεν είναι του τύπου της!

Ενώ, δραματική ήταν η περιγραφή της για την κατάσταση στο ΕΣΥ, λέγοντας: «νέοι έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο διασωληνώνονται!».

Παγώνη: "Το 35% από όσους μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει" (Video)

Ματίνα Παγώνη: Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τις εισαγωγές στις ΜΕΘ αλλά και τους εμβολιασμούς μίλησε σήμερα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο πώς το 35% που εισάγονται στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν.

«Αυτές τις ημέρες η κατάσταση είναι σταθερή. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί όπως θα θέλαμε, και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ» είπε αρχικά στο Mega.

Όπως εξήγησε αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει. «Ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει. Εμβολιασμένοι δεν φτάνουν στις ΜΕΘ» τόνισε και πρόσθεσε: «Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν έχουμε φτάσει στη σχετική ανοσία που θα θέλαμε, στο 50-60%, ελπίζω ότι θα την έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φτάσουμε στο 80%».

Όλα όσα είπε για το άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων υποστηρίζοντας πως «καλά άνοιξαν». «Είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα», πρόσθεσε αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων, και τι πρέπει να αναμένουμε.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

«Τα στοιχεία που έδειξαν ότι το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί δεν αφορούν αυτή τη στιγμή τους υγειονομικούς, και ιδιαίτερα τους γιατρούς. Έχουμε νοσοκομεία που το 91% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, και υπάρχει και ένα ποσοστό που έχει περάσει τη νόσο, και ακόμα ένα ποσοστό που είναι σε καραντίνα.

Είναι μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων στους νοσηλευτές, αλλά ήδη έχουν μπει στις λίστες πολλοί νοσηλευτές και θα εμβολιαστούν», σχολίασε η κ. Παγώνη αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών ανάμεσα στους υγειονομικούς, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε και στα πιθανά συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer και AstraZeneca.

Απαντώντας στο αν θα συμφωνούσε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, η ίδια υπογράμμισε ότι «Κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share