Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

"Κάποια πράγματα είναι παραπάνω από πολιτικές": Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για την μικρή Μυρτώ!

#Για_τη_Μυρτω

7 Μαΐου 2021 10:36
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό της αγώνα δίνει η μητέρα της άτυχης Μυρτούς, στο πλευρό της όμως έχει τη συμπαράσταση εκατοντάδων πολιτών που εκφράζουν τη στήριξη τους στη δικαστική της μάχη.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της η μητέρα της Μυρτούς θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθεί, μετά την αρνητική απόφαση του Εφετείου, για επιδίκαση αποζημίωσης.

Λόγω της αναπηρίας της η Μυρτώ έχει μπροστά της έναν καθημερινό αγώνα και πολλές θεραπείες. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας δεν ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, τότε θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε ένα κύμα συμπαράσταση μέσα από το twitter, με το hashtag #Για_τη_Μυρτω να είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter.

«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουιτς. Ποιος γονιός δεν συγκλονιστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο ανανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία», έγραψε μία χρήστης. «#Για_τη_Μυρτώ

Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά Tweets:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share