Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαμός στην Καρδίτσα με αρνητές μάσκας: "Μπούκαραν" σε τράπεζες και μηνύουν αστυνομικούς

Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αποκαλούνται, συνελήφθησαν

7 Μαΐου 2021 10:12
Χαμός στην Καρδίτσα με αρνητές μάσκας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες σκηνές με αρνητές της μάσκας στο Μουζάκι της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα οι θερμόαιμοι αντιδραστικοί, που δηλώνουν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το Τμήμα Μουζακίου και υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους για τον κορωνοιό, και βεβαιώνουν παραβάσεις για μάσκα, μετακίνηση και σε όσους παραβαίνουν τα μέτρα κατά της διασποράς του Covid -19.

Τελευταίο «θερμό» επεισόδιο, χθες το πρωί, όταν δύο άτομα, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο «μπούκαραν» στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και έκαναν φασαρία στους υπαλλήλους ζητώντας να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Χαμός στην Καρδίτσα με αρνητές μάσκας

Μάλιστα, αρνούνταν να φορέσουν τη μάσκα τους και φώναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε μάσκες και να μην τηρούν αποστάσεις ζητώντας με… το έτσι θέλω να εξυπηρετηθούν. Έξαλλοι και ανυποχώρητοι, φώναζαν και απειλούσαν, ενώ το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκες έκανε τους πελάτες να διαμαρτύρονται και τους υπαλλήλους να καλέσουν την Αστυνομία.

Δυνάμεις του Α.Τ με τη συνδρομή των ανδρών της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους συλλάβουν όμως οι «αρνητές του Μουζακίου» αντιστεκόταν φωνάζοντας ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι η Αστυνομία και αν τους συλλάβουν έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν (!) συμφώνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Φυσικά λίγη ώρα αργότερα οι δύο θερμόαιμοι αρνητές μάσκας συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, για εξέγερση σε ανυπακοή, για διασπορά του ιου με τη μη χρήση μάσκας, για αντίσταση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων ενώ η εισαγγελέας διέταξε να κρατηθουν μέχρι σήμερα όπου θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καρδίτσας.

Συνωμοσιολόγος και αρνητής της μάσκας πέθανε από κορωνοϊό

Ένας συνωμοσιολόγος που αρνείται την ύπαρξη του κορωνοϊού και αρνιόταν να φορέσει μάσκα, πέθανε μια ημέρα αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό, αναφέρει η Daily Mail.

Ο 46χρονος Βρετανός Γκάρι Μάθιους ήταν άρρωστος και κλινήρης για περίπου μια εβδομάδα πριν εξεταστεί θετικός σε Covid-19 στις 12 Ιανουαρίου. Πέθανε μόνος του στο διαμέρισμά του στο Σριούσμπερι, το επόμενο βράδυ, είπε η οικογένειά του.

Ο Μάθιους, ο οποίος γυμναζόταν τακτικά, είπε σε έναν φίλο του ότι υπέφερε από άσθμα, αν και η οικογένειά του είπε ότι «δεν γνώριζε την κατάστασή του» υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είχε κρατήσει μια ειδική συσκευή εισπνοής προκειμένου να έχει δικαιολογία να απαλλαγεί από τη χρήση μάσκας!

Ο 46χρονος δεν πίστευε ότι ο κορωνοϊός «ήταν πραγματικός» και ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα τηρούσε τα κυβερνητικά μέτρα, όπως τις κοινωνικές αποστάσεις

Άλλοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Μάθιους μπορεί και να αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τον Guardian. Ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη νεκροψία.

Ο ξάδερφος του, Tρίσταν Κόπλαντ, είπε ότι «τον παρακαλούσε συνέχεια να φορέσει μάσκα και να διατηρήσει κοινωνικές αποστάσεις».

«Αλλά αυτός και οι φίλοι του είχαν τη νοοτροπία ότι έπρεπε να βγουν έξω και να συναντήσουν ανθρώπους για να δείξουν ότι δεν πίστευαν στην κυβέρνηση», είπε.

Αποκάλεσε τέλος τον Μάθιους ως «αρκετά ντροπαλό» και «παραπλανημένο» από θεωρητικούς περί συνωμοσιών που βρήκε σε ομάδες του Facebook.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share