Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Εμβολιάστηκε η Νίκη Κεραμέως

Η ανάρτησή της στο twitter

6 Μαΐου 2021 20:45
Εμβολιάστηκε η Νίκη Κεραμέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σειρά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ήταν σήμερα για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊου. Έτσι λοιπόν η κυρία Κεραμέως ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι έλαβε «το μεγάλο δώρο της επιστήμης», όπως το χαρακτήρισε. Στη φωτογραφία που πόσταρε, η υπουργός Παιδείας χαμογελά πίσω από τη μάσκα της, ενώ κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο μέχρι τέλος του μήνα ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-44.

Αναλυτικά το ποστ της υπουργού

«Έφτασε και εμένα η σειρά μου για αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης, υπέρ της ζωής! Απέραντη ευγνωμοσύνη στους επιστήμονες και στους υγειονομικούς μας. Αισιοδοξία, ελπίδα, ελευθερία!», έγραψε η Ν. Κεραμέως.

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους

Εμβόλιο Moderna: Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών η Moderna, ανακοίνωσε μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo). Η έρευνα «κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες (…) που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους

Ποιες είναι οι συχνότερες παρενέργειες

«Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση», γνωστοποίησε η εταιρεία. Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο «ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα», συνεχίζει η εταιρεία.

Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες. Η Moderna επισήμανε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση» της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share