Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε πότε ανοίγουν κολέγια, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ

Απαραίτητη η διενέργεια self-test

6 Μαΐου 2021 17:14
Δείτε πότε ανοίγουν κολέγια, δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις 17 Μαΐου ξεκινούν συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολεγίων, μετά από το «πράσινο φως» της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Απαραίτητη η διενέργεια self-test μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

Στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ θα διεξάγονται τόσο τα εργαστηριακά μαθήματα με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, όσο και η πρακτική άσκηση.

Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αρχίζει και πάλι η δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία του Α’ και Β’ κύκλου. Επίσης, ξεκινάει με φυσική παρουσία το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους- Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Στα Κολέγια ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα Πανεπιστήμια. Παράλληλα, διαβάστε πώς θ' ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Πέτσας: 20-24 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών φαίνεται πώς έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, καθώς η πρώτη ημερομηνία που δόθηκε για το άνοιγμά τους ήταν 10 Μαΐου, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι 20-24 Μαΐου.

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει και με την επιτροπή των ειδικών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self tests και να φορούν μάσκες. Θα πάμε μία δύο εβδομάδες πίσω. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Σχολιάζοντας το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, είπε:

«Έχει συζητηθεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς, αν συνεχιστούν τα χαμηλά ποσοστά. Είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share