Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Το μήνυμα του ΕΟΔΥ

6 Μαΐου 2021 17:01
«Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη θετικότητας (κάτω από το 4%), όπως προκύπτει από τους νέους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη.

Οι χάρτες βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy).

Χάρτης στον πίνακα θετικότητας η Ελλάδα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Στο πράσινο η Ελλάδα στους χάρτες χάρτες του ECDC

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας, η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση μέρος της Πελοποννήσου και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

Στο πορτοκαλί η Πελοπόννησος

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο ΕΟΔΥ σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών: «Aνάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

Δωρεάν εμβόλια από την Pfizer στους αθλητές των Ολυμπιακών Aγώνων

Σε μνημόνιο συνεργασίας με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησαν η Pfizer και η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech. Οι Pfizer-BioNTech θα παρέχουν δωρεάν εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τον εμβολιασμών των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι οι πρώτες δόσεις αναμένονται να διατεθούν στις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες χωρών στα τέλη Μαΐου, με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση πριν από την άφιξή τους στο Τόκιο.

Το σχέδιο τέθηκε σε ισχύ αφότου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πραγματοποίησε συνάντηση με την ιαπωνική κυβέρνηση μετά από την προσφορά του επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για δωρεά εμβολίων στους αθλητές και τις αντιπροσωπείες τους.

«Η δωρεά του εμβολίου είναι άλλο ένα εργαλείο στη «θήκη» των μέτρων προκειμένου οι Ολυμπιακοί και Παρολυμπιακοί του Τόκιο να είναι ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Ωστόσο πρόσφατα ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε ανακοινώσει πως η Pfizer είχε κάνει αίτημα για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 ετών.

Δωρεάν εμβόλια από την Pfizer στους αθλητές των Ολυμπιακών Aγώνων

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share