Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες

Στο μικροσκόπιο η επανεκκίνηση του Πολιτισμού

6 Μαΐου 2021 13:53
Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή (7/5) η επιτροπή λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή της Λίνας Μενδώνη για το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά και για το μέλλον των συναυλιών.

Στο μικροσκόπιο της Κυβέρνησης η επανεκκίνηση του Πολιτισμού εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού που θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Το Μαξίμου έχει προτείνει με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου με αυστηρά υγειονομικά μέτρα (μάσκα, θερμομέτρηση και όριο επισκεπτών) και self test για τους εργαζόμενους και μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι.

Ο τρίτος σταθμός που προτείνεται από την κυβέρνηση είναι – εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά – το άνοιγμα των θεάτρων και η άρση της απαγόρευσης των συναυλιών στις 28 Μαΐου. Παράλληλα, διαβάστε για το νέο ωράριο της εστίασης.

Πέτσας: 20-24 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών φαίνεται πώς έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, καθώς η πρώτη ημερομηνία που δόθηκε για το άνοιγμά τους ήταν 10 Μαΐου, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι 20-24 Μαΐου.

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει και με την επιτροπή των ειδικών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self tests και να φορούν μάσκες. Θα πάμε μία δύο εβδομάδες πίσω. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Σχολιάζοντας το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, είπε:

«Έχει συζητηθεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς, αν συνεχιστούν τα χαμηλά ποσοστά. Είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share