Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Άρση lockdown: Ανατροπή με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το νέο ωράριο που εξετάζεται

6 Μαΐου 2021 10:18
Άρση lockdown: Ανατροπή με την απαγόρευση κυκλοφορίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση lockdown: Φρένο στο σενάριο για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έβαλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αποκάλυψε και τι θα γίνει με το SMS sto 13033.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν μπορούμε να πάμε «από τον απόλυτο περιορισμό στην απόλυτη ελευθερία» και πως δεν πρέπει «να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε απεγκλωβιστεί».

«Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα», σημείωσε, λέγοντας πως το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά» ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για αργότερα.

Όσο για το μέχρι τι ώρα θα επεκταθεί το ωράριο ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε: «Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Γ. Γεραπετρίτης: Σήμερα & αύριο οι εξειδικεύσεις των ήδη υπάρχοντών μέτρων

Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Άρση μέτρων: Οριστικές αποφάσεις - Ανοίγουν φροντιστήρια, παραλίες και δικαστήρια

Ένα νέο «πακέτο» για την άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού έρχεται προσεχώς, με την κυβέρνηση να αποφασίζει οριστικά το άνοιγμα περαιτέρων δραστηριοτήτων.

Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από τη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα φροντιστήρια, οι οργανωμένες παραλίες και τα δικαστήρια.

Άρση μέτρων: Αυτές είναι οι δραστηριότητες που ανοίγουν

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share