Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Πέτσας: 20-24 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Τι είπε για τα self tests

6 Μαΐου 2021 10:14
Πέτσας: 20-24 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών φαίνεται πώς έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, καθώς η πρώτη ημερομηνία που δόθηκε για το άνοιγμά τους ήταν 10 Μαΐου, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι 20-24 Μαΐου.

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει και με την επιτροπή των ειδικών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self tests και να φορούν μάσκες. Θα πάμε μία δύο εβδομάδες πίσω. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Σχολιάζοντας το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, είπε:

«Έχει συζητηθεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς, αν συνεχιστούν τα χαμηλά ποσοστά. Είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν 10 Μαΐου

Ενώ είχε γραφτεί ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αναμένεται ν' ανοίξουν στις 10 Μαΐου, αυτό τελικά δεν ισχύει.

Μάλιστα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα εάν αποφασιστεί το άνοιγμά τους.

Πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Υπό εξέταση η χρήση self test

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, βρίσκονται όλοι καθώς δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξή τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά. Παράλληλα δείτε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα.

Πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share