Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απεργία σήμερα Πέμπτη 6/5: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο (Video)

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό - Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια

6 Μαΐου 2021 07:33
Απεργία σήμερα Πέμπτη 6/5: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Black out» θα επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει σωματεία και συνδικάτα με αποτέλεσμα αρκετά ΜΜΜ να τραβούν χειρόφρενο.

Απεργία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι μετακινήσεις των πολιτών θα είναι δύσκολες, καθώς ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. Χειρόφρενο θα τραβήξουν τρόλεϊ και τραμ, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Στην απεργία - που γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά - συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ. Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα νωρίτερα, στις 10.00, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Τα σωματεία αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο στα εργασιακά.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Ενώ, αρχές καλοκαιριού ξεκινάνε οι εργασίες για τις νέες στάσεις του μετρό στη Γραμμή 4.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share