Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Βίντεο ντοκουμέντο με τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του - Έτσι έδρασαν οι συνεργοί του

Στην φόρα οι εικόνες!

5 Μαΐου 2021 21:12
Μένιος Φουρθιώτης: Βίντεο ντοκουμέντο με τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του - Έτσι έδρασαν οι συνεργοί του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, καθώς και φωτογραφίες, διέρρευσαν σχετικά με την επίθεση, που σκηνοθετήθηκε στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, με το Open να τα φέρνει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υλικό με την μοτοσικλέτα αλλά και το αυτοκίνητο των 2 ποινικών έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής στις 16 προς 17 Απριλίου. Σε αυτό φαίνεται ολόκληρη η διαδρομή που έκαναν.

Μένιος Φουρθιώτης: Το βίντεο από την επίθεση στο σπίτι του με τη δράση των συνεργών του

Το υλικό βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών. Στο βίντεο και την φωτογραφία ντοκουμέντο καταγράφεται η διαδρομή που ακολούθησαν οι φερόμενοι ως δράστες τόσο κατά την προσέγγιση του σπιτιού του παρουσιαστή όσο και κατά την διαφυγή τους, αφού γάζωσαν με καλάσνικοφ την εξώπορτα και το φυλάκιο σεκιούριτι της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη.

Μένιος Φουρθιώτης: Τα είπε όλα στον Στέφανο Χίο - «Με κυνηγούν όπως τον Καραϊβάζ»

Ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στο κελί του στον Κορυδαλλό, με τον Στέφανο Χίο να δημοσιεύει την τελευταία του τηλεφωνική επικοινωνία, που έγινε μεταξύ τους, με τη συνομιλία να έχει αρκετές σοκαριστικές αναφορές.

Πρόκειται για υλικό που ηχογραφήθηκε λίγες εβδομάδες πριν την σύλληψη του Φουρθιώτη, με τον ίδιο να ακούγεται να λέει πως γνωρίζει πως κινδυνεύει και πως… περιμένουν στην γωνία «να τον φάνε», καθώς άνθρωποι της Αστυνομίας και του Μαξίμου έχουν προσωπικά μαζί του.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόλμησε να συγκρίνει την επίθεση στο σπίτι του -η οποία κρίθηκε τόσο από τις Αρχές όσο και από την κοινή γνώμη ως σκηνοθετημένη από τον ίδιο- με την ενέδρα θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ, υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι άνθρωποι που έδωσαν την εντολή εκτέλεσης του δημοσιογράφου, έχουν ετοιμάσει συμβόλαιο θανάτου και για τον ίδιο.

Μένιος Φουρθιώτης: Η τελευταία του συνέντευξη στον Στέφανο Χίο

-(Μ. Φ.) Και σε σένα, υποπτεύομαι ότι είναι από τον ίδιο κύκλο. Οι ίδιοι που είναι εκεί να ξέρεις τα κάνουνε κατά εντολή -να ξέρεις- κάποιων.

-(Σ. Χ.) Τι εννοείς ρε μ@λ@κα, πες μου ξεκάθαρα να ξέρω.

-(Μ. Φ.) Στέφανε και η υπόθεση η δική σου, και η δική μου και του Καραϊβάζ, από κάπου έχει παρθεί εντολή.

-(Σ. Χ.) Από πού είναι το θέμα ρε φίλε;

-(Μ. Φ.) Όλες οι πληροφορίες, δηλαδή πώς βρίσκεσαι εσύ, πώς αυτό, οι ίδιοι οι αστυνομικοί παρακολουθούσανε. Δηλαδή εγώ, μισή ώρα πριν είναι το ωράριο που μπαίνω σπίτι μου Στέφανε. Άκου, εγώ έχω πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα.

-(Σ. Χ.) Μας πηγαίνανε δηλαδή για τελείωμα, έτσι;

Σε άλλο σημείο της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Χίος ρωτά για ακόμα μία φορά ξεκάθαρα για πιθανά συμβόλαια θανάτου:

-(Σ. Χ.) Θεωρείς πως υπάρχει κάποιο συμβόλαιο για να μας καθαρίσουνε;

-(Μ. Φ.) Ναι, ναι Στέφανε.

Αξίζει να σημειωθεί πως συγκεκριμένο κομμάτι της συνομιλίας τους, ζητήθηκε από τον Φουρθιώτη να μην αναπαραχθεί, γιατί τότε «σίγουρα θα τον βρουν δολοφονημένο». Ωστόσο, ο Χίος το δημοσίευσε κανονικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share