Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Οριστικές αποφάσεις - Ανοίγουν φροντιστήρια, παραλίες και δικαστήρια

Νέο »πακέτο» ανοίγματος από την κυβέρνηση

5 Μαΐου 2021 20:36
Άρση μέτρων: Οριστικές αποφάσεις - Ανοίγουν φροντιστήρια, παραλίες και δικαστήρια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα νέο «πακέτο» για την άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού έρχεται προσεχώς, με την κυβέρνηση να αποφασίζει οριστικά το άνοιγμα περαιτέρων δραστηριοτήτων.

Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από τη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τις επόμενες μέρες ανοίγουν τα φροντιστήρια, οι οργανωμένες παραλίες και τα δικαστήρια.

Άρση μέτρων: Αυτές είναι οι δραστηριότητες που ανοίγουν

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Αλλάζει ξανά η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει άμεσα η ώρα που ξεκινάει η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την Δευτέρα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα χαλάρωσης του lockdown, με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ προχθές ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα βήματα στον τομέα αυτό στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει η χώρα της πύλες της στον τουρισμό.

Τότε, όπως είναι γνωστό, θα υπάρξει και ολική άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, τόσο αναφορικά με το SMS στο 13033, όσο και στην βραδινή απαγόρευση.

Ειδικά για αυτή, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα άλλη χαλάρωση, πριν τα μέσα Μαΐου που θα έχουμε απελευθέρωση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Θυμίζουμε οτι αυτή τη στιγμή, από την ημέρα που άνοιξε η εστίαση, το ξεκίνημά της, έχει πάει από τις 22:00 που ήταν την Μεγάλη Εβδομάδα στις 23:00.

 Αλλάζει ξανά η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ!

Τα δείγματα των πρώτων δύο ημερών κρίνονται θετικά για αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε από το Σάββατο που μας έρχεται ή την Δευτέρα, μαζί με τα σχολεία δηλαδή, να υπάρξει νέα μετάθεσή της κατά 1 ώρα.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες στο κομμάτι αυτό, θα ξεκινάει στις 00:00 και θα ολοκληρώνεται στις 5:00 τα ξημερώματα. Κάτι που σημαίνει οτι και οι πολίτες θα έχουν μία ώρα παραπάνω για έξοδο και οι επιχειρήσεις στην εστίαση θα έχουν μία παραπάνω ώρα λειτουργίας.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνει, καθώς θα πρέπει πρώτα η επιτροπή να κρίνει τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν στην χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share