Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Μετά τη σκόνη έρχεται…» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Έρχονται βροχές στην χώρα;

5 Μαΐου 2021 19:15
«Μετά τη σκόνη έρχεται…» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως μετά τα αρκετά επεισόδια αφρικανικής σκόνης στην χώρα, δεν αποκλείεται να μας πλησιάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος μετεωρολόγος, αύριο (6/5) τα σύννεφα δε θα είναι λίγα και μέχρι το βράδυ θα είναι αυξημένα σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα πνεύσουν έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα μείνει υψηλά στους 29 βαθμούς.

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές μετά την αφρικανική σκόνη;

Τις επόμενες μέρες, το σκηνικό δεν αλλάζει ιδιαίτερα, όπως αναφέρει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αλλά προς τα μέσα Μαΐου υπάρχει περίπτωση να μας πλησιάσουν κάποια βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία θα φέρουν κάποια φαινόμενα στην Ελλάδα.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Τους 39,1 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος στην Κρήτη

"Μίνι" καύσωνας καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να δείχνει και πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στις παραλίες και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.

Αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

Τους 39,1 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος στην Κρήτη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share